روستایی که در میان نا هماهنگی مسئولان در حال تغییر کاربری است

ساخت وبلاگ

جهاد کشاورزی وظایف خود را  انجام نمی دهد

بخشدار سابق مرکزی در خصوص ساخت و سازهای غیر مجاز روستای نظم آباد گفت: در تمامی روستاهایی که ارزش زمین های آن نسبت به سایر روستاها بیشتر است ساخت و سازهای غیرقانونی بسیاری انجام می گیرد. در مورد تخلفات روستای نظم آباد بخشداری طی نامه ایی گزارش این تخلفات را به شورای تامین ارسال کرده است.زارعی ادامه داد: اگر ارگان های نظارتی همچون بخشداری، استانداری، فرمانداری نباشد، جهاد کشاورزی و اداره منابع طبیعی وظایف خود را به درستی انجام نخواهند داد.

وی بیان کرد: طبق ماده ۱۰ و ۱۳قانون، حفظ اراضی کشاورزی بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است اما متاسفانه جدیت در کار آنها بسیار کمرنگ است و اگر در مواردی بخشداری تذکراتی را می دهد نه تنها تشکر نمی کنند بلکه به مردم اعلام می کنند جلوگیری از ادامه کار و ساخت و سازها به دلیل مخالفت بخشداری است و جهاد کشاورزی مخالفتی ندارد. این مساله در سیستم های دولتی اوج بی اخلاقی است که مشاهده می شود.

زارعی در خصوص احداث شبکه فاضلاب در این روستا گفت: در این رابطه طرح های مطالعاتی انجام شده و براورد هزینه صورت گرفته برای احداث این شبکه ۳۰ میلیارد تومان برآورد شده که پیگیر اعتبارات لازم برای اجرایی شدن این شبکه هستیم.

جهاد کشاورزی پیگیر بیش از۵۰۰ پرونده تخلفات تغییر کاربری است

رییس جهاد کشاورزی شهرستان اراک در خصوص روند پیگیری های قانونی ساخت و سازهای غیرمجاز روستای نظم اباد گفت: پرونده تمامی سازه‌های غیرمجاز خارج از محدوده طرح هادی در دادگاه در حال اقدام و بررسی است.

قایم مقامی ادامه داد: در مواردی دادگاه حکم تخریب کلی این ساخت و سازهای خارج از محدوده را صادر کرده و در بخشی دیگر با توجه به دلایل و توجیهات فرد سازنده، دادگاه رأی به برائت آن داده است.

وی در خصوص اعتراضات و تذکرات بخشدار سابق مرکزی مبنی بر عملکرد ضعیف جهاد کشاورزی و عدم نظارت صحیح این سازمان بر ساخت و سازهای غیر قانونی روستای نظم آباد گفت: صحبت های ایشان هیچ گونه پایه و اساسی ندارد و بنده صحت گفتارشان را تکذیب می کنم.

رییس جهاد کشاورزی گفت: تذکر دادن به تنهایی کاری از پیش نمی برد و همانند دستی در آتش از دور بردن است این دلسوزی ها باید در عمل هم ثابت شود و نظارت و تذکر دادن به تنهایی کافی نیست.

بنده در حال حاضر بیش از ۵۰۰ پرونده مربوط به این تخلفات را در دادگاه مطرح کرده ام. هر پرونده دو بار منع تعقیب داده می شود که مجددا باید پیگیری بشود.

وی افزود: بعد از پیگیری های فراوان در استانداری و دفتر دادستان توانستیم مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان را مطالبه کرده برای خرید لودر تا بتوانیم این ساخت و سازها غیرمجاز و غیراصولی را تخریب کنیم.

قایم مقامی در خصوص افرادی که به بهانه مجوز کارگاه تولید قارچ خانگی و یا پرورش گل‌های زینتی و مواردی دیگر، تغییر کاربری داده و شروع به ساخت ویلا می کنند گفت: جهاد کشاورزی هر هفته نظارت خود را بر روی روند کار آن ها انجام می دهد و در صورت مشاهده جزیی ترین تخلف از طریق حقوقی برخورد خواهیم کرد.

بخشداری در صورت مشاهده تخلفات با آنها برخورد خواهد کرد

حاج علی بیگی بخشدار مرکزی در خصوص ساخت و سازهای غیرقانونی در روستای نظم آباد گفت: تا به امروز هیچ تغییر کاربری و ساخت وساز غیرمجاز در روستای نظم آباد به جز ۵ مورد که گزارش آن به مسوولان سازمان جهاد کشاورزی و بنیاد مسکن ارائه شده صورت نگرفته و از آنجایی که ۵ مورد مذکور توسط بخشداری مرکزی به رسمیت شناخته نشده، دو نهاد فوق می توانند اقدام به تخریب ساختمان های ساخته شده کنند.

وی افزود:  در روستای نظم آباد هیچ ساخت و ساز غیرقانونی انجام نمی شود اما می توان این موضوع را با صراحت بیان کرد که در روستاهای همچون  خانه میران و گاوخانه ساخت و سازهای غیرمجاز به کرات صورت می گیرد.

حاج علی بیگی با اشاره به اینکه در روستای نظم آباد بستر سنگی موجود از آلودگی آب های زیرزمینی توسط چاه های خانگی جلوگیری می‌کند، گفت: نفوذ فاضلاب و آب های آلوده به سفره آب های زیر زمینی در نظم آباد بسیار کم بوده  و مشکلات آلودگی های آب زیرزمینی در این منطقه به ندرت دیده شده است.

ساخت و ساز های غیر مجاز معضلی است که در تمام روستاها وجود دارد

مدیر کل امور روستایی استان مرکزی با اشاره به ساخت و سازهای غیر مجازی که در روستای نظم آباد در خارج از محدود طرح هادی این روستا صورت می گیرد، گفت: متاسفانه این معضلی است که در حال حاضر  در تمام روستاها به خصوص نظم آباد شاهد آن هستیم و حتی در روستا هایی مانند گاوخانه، مرزیجران، عقیل آباد و گوار که ارزش افزوده زمین های آن ها بیشتر از دیگر مناطق است نیز صورت می گیرد.

سلیمانی در خصوص تخلف برخی از افرادی که بهانه ساخت کارگاه تولید قارچ اقدام به اخذ مجوز می کنند و پس از دریافت تسهیلات لازم تغییر کاربری داده و خارج از محدوده طرح هادی شروع به ساختن ویلا و منازل مسکونی می کنند گفت: می توان سودجویی و منفعت طلبی برخی افراد را از جمله دلایل اصلی این ساخت و سازهای غیر قانونی دانست.

ی ادامه داد: صدور مجوز به قصد ساختمان سازی در خارج از محدوده طرح هادی روستای نظم آباد صورت نمی گیرد و بر همین اساس تمام ساختمان های که خارج از این طرح ساخته می‌شوند غیر اصولی بوده، چرا که و ناظران فنی و مهندسی مقاومت سازه ها را تائید نکرده اند.

مدیر کل دفتر امور روستایی استانداری مرکزی، بومی بودن دهیاران برخی از روستاها را یک امر مشکل زا دانست و گفت: دهیاران بعضا به دلیل ملاحظات خانوادگی از انجام وظایف خود کوتاهی می‌کنند که همین امر برخورد جدی نهادهای مربوطه را به دنبال خواهد داشت.

سلیمانی بیان داشت: جلسات متعددی را با مسئولان سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل راه و شهرسازی استان به منظور رفع مشکلات روستای نظم آباد تشکیل داده ایم، چرا که بخشی از اراضی این روستا متعلق به جهاد کشاورزی و اداره راه و شهرسازی است از همین رو می بایست قبل از هر اقدامی هماهنگی های لازم صورت گیرد.

به دلیل کمبود اعتبارات هیچ اقدامی انجام نداده ایم

مدیر کل اداره آب و فاضلاب روستایی استان مرکزی در خصوص احداث فاضلاب در روستاهای استان گفت: در حال حاضر تنها دو روستا در استان مرکزی وجود دارد که دارای چاه آب فاضلاب هستند و این امر در سایر روستا ها به دلیل مشکلات اعتباری و کمبود بودجه تا به امروز عملیاتی نشده است.

عرفانی نسب ادامه داد: احداث فاضلاب روستایی در نظم اباد جزو اولویت های این سازمان قرار دارد اما از آنجایی که با کمبود اعتبارات روبه رو هستیم تا کنون نتوانسته ایم اقدامی در این راستا انجام دهیم.

مکاتبات دهیاری با اداره آب و فاضلاب نتیجهایی نداشته است

دهیار روستای نظم آباد با اشاره به این که خارج از محدوده طرح هادی هیچ گونه ساخت و ساز غیر مجازی صورت نگرفته است، گفت: در طی یک سال گذشته هیچ مجوزی برای ساخت ویلا در این روستا صادر نشده و چند موردی که از این ساختمان سازی های غیر قانونی گزارش شده در بافت قدیمی روستا نظم آباد صورت پذیرفته است. فانی گفت: اگر خارج از محدوده طرح هادی ساخت و سازهای غیر مجاز و تغییر کاربری های غیر اصولی صورت می گیرد متولی رسیدگی به آن تنها اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اراک است و دهیاری روستا موظف به پاسخ گویی نسبت به این امر نیست.

وی در خصوص مشکلات فاضلاب روستای نظم آباد گفت: از بزرگترین مشکلات این روستا چاه‌های فاضلابی است که در خانه‌ی هر روستایی و ویلاهای نوساز وجود دارد چرا که نشتی این چاه‌ها سبب آلودگی سفره های آب های زیرزمینی خواهد شد که در آینده معضلات عدیده ای را به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: تا به امروز مکاتبات و جلسات متعددی در جهت رفع این معضل با اداره آب و فاضلاب تشکیل شده که نتیجه ای در بر نداشته و هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

با توجه به تناقض های چشم گیری که در صحبت های مسوولین شاهد آن بودیم برای برطرف شدن این ساخت و سازهای غیرقانونی و رسیدگی به مشکلات آب و فاضلاب که از اساسی ترین معضلات این روستا به شمار می آید تنها امید اهالی روستای نظم آباد رفع اختلافات سلیقه‌ای و نظارتی مسوولین است؛ چرا که این ساخت و سازها و منفعت طلبی افرادی که مجوز کارگاه تولید قارچ و دیگر مشاغل خانگی را وسیله‌ای برای رسیدن به اهداف اصلی خود می کنند نتیجه ای جز نابودی این منابع  طبیعی با ارزش و به وجود آمدن الایندگی های زیست محیطی و ضعیف شدن اقتصاد خانواده های روستای نظم آباد را در پی نخواهد داشت.

روستاي نظم آباد اراك...
ما را در سایت روستاي نظم آباد اراك دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : anazmabad8 بازدید : 140 تاريخ : شنبه 14 مرداد 1396 ساعت: 17:36